សម្លរម្ជូរអង្ក្រង


សម្លរម្ជូរអង្ក្រងជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុងទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបដែលប្លែកនិងឆ្ងាញ់របស់ខ្មែរ។តើសម្លរម្ជូរអង្ក្រងដែល ជនជាតិខ្មែរ
ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?
គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖
  • ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកខ្ចីកាត់ជាកង់ ១៥០ក្រាម
  • រំដេង ១ចំណិត
  • ប្រហុកចិញ្ច្រាំ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
  • ខ្ជាយ ប៉ុនថ្នាំងដៃ
  • -គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ៣ដើម
  • ម្ទេសទុំ ២ផ្លែ
  • ខ្ទឹមស ៤កំពឹស
  • ស្លឹកម្រះព្រៅ ១០០ក្រាម
  • ខ្ទឹមក្រហម ២កំពឹស
  • អង្ក្រង ១០០ក្រាម
  • សម្បកក្រូចសើច ១ចំណិត
  • ស្លឹកតាមូងបុក ៥០ក្រាម
  • ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្ករត្នោត កន្លះស្លាបព្រាបាយ
  • អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • រមៀត ប៉ុនថ្នាំងដៃ
  • ស៊ុបមាន់ ១ស្លាបព្រាបាយ
  • ត្រកួនឈ្លក់ទឹក ១០០ក្រាម
  • ម្ទេស ១ផ្លែ
ចំពោះរបៀបធ្វើមានជាលំដាប់ដួចតទៅ៖
  • ជាដំបូងត្រូវយកគល់ស្លឹកគ្រៃ សម្បកក្រូចសើច រំដេង រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេសបុកឱ្យម៉ត់ ទើបដាក់ម្រះព្រៅចូលបុកជាមួយគ្នាតែកុំឱ្យម៉ត់ពេក ។
  • ដាក់ឆ្នាំងឱ្យក្ដៅរួចចាក់ខ្លាញ់ លីងគ្រឿងបុកទាល់តែឈ្ងុយ ហើយដាក់សាច់ជ្រូក ប្រហុក កូរឱ្យឈ្ងុយ ទើបចាក់ទឹកបន្ដិចរួចដាក់ស្លឹកម្ជូរតាមូងបុកចូល។
  • បន្ទាប់មកចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ប៊ីចេង អំបិល កូរឱ្យសព្វហើយរម្ងាស់បន្ដិច រួចចាក់ទឹកស៊ុបមាន់ចូល ទុកឱ្យពុះ។
  • ក្រោយបន្ដិចសូមដាក់ត្រកួននិងអង្ក្រងចូលទុកទាល់តែសាច់ជ្រូកនិងត្រកួនឆ្អិនទើបដាក់ជីម្រះព្រៅចូលរួចភ្លក់យករសជាតិជូរហឹរប្រៃនិងអាចពិសារបានយ៉ាងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ពិសារ ៕
ប្រភព : antkh.com

Comments

Popular posts from this blog

វិធីផ្សំថ្នាំពុលពីធម្មជាតិមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់កំចាត់សត្វល្អិត និងដង្កូវបំផ្លាញដំណាំក្រូច

បច្ចេកទេសការដាំឪឡឹក

សាច់គោផុសស្លឹកខ្ទឹម