ប្រហុកខ្ទិះ

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ប្រហុក ២០០ ក្រាម
  • សណ្ដែកដីឆ្អិន ១០០ ក្រាម
  • ខ្ទឹមសរ ៥ កំពឹស
  • ល្មៀតមួយថ្ងៃដៃ
  • ម្ទេសឆ្អើរ ៥ ផ្លែ
  • គល់ស្លឹកគ្រៃ ៤ គល់
  • ស្ករពាង ១ ស្លាបព្រាបាយកន្លះដូងទំុ ១ ចំហៀង
  • អំបិល ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ស្ករស ៣ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ៖
  • ដំបូងអ្នកត្រូវលាងប្រហុកឲ្យស្អាតបន្ទាប់មក ធ្វើចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់ទុកមួយអន្លើ។
  • ដាក់ត្រាំម្ទេសជាមួយ និងទឹកក្តៅឲ្យរីក បន្ទាប់មកចិញ្រាំវាឲ្យម៉ត់ដាក់ស្ករចូលចិញ្រាំវា ដើម្បីឲ្យម្ទេស និងស្កររលាយចូលគ្នាល្អ។
  • ហាន់គល់ស្លឹកគ្រៃល្អិតៗ ជិតសំបកល្មៀតឲ្យស្អាតដាក់ចូលទៅក្នុងត្បាល់បុកមួយបុកឲ្យ ម៉ត់បន្ទាប់មកថែមខ្ទឹមសរបុកឲ្យម៉ត់បន្ថែមស្លឹកក្រូចសើច ២ សន្លឹក បន្ទាប់មកយកអង្រែបុកញុំៗ ដើម្បីឲ្យស្លឹកក្រូចសើចចេញខ្លិនឈ្ងុយ បន្ទាប់មកឆ្គែលដាក់ចូលក្នុង បានជាមួយនិងម្ទេសចិញ្រាំជូតត្បាល់ឲ្យស្អាត បន្ទាប់មកបុកសណ្តែកដីឆ្អិនក្នុងត្បាល់កុំម៉ត់ពេក ប៉ុន្តែក៏មិនឲ្យនៅទាំងមូលពេកដែល។
  • កោសដូងច្របាច់យកខ្ទិះដើម និង ចុង ទុកដោយឡែកពីគ្នា បន្ទាប់មកចាក់ខ្ទិះ ដើមចូលក្នុងឆ្នាំងមួយដាក់ដាំលើភ្លើងរហូតដល់ឡើងក្បាលខ្លិះចាក់ ម្ទេសចិញ្រាំចូលកូរវាឲ្យសព្វ ទុកឲ្យឡើងប្រេងក្រហមល្អដាក់គុលស្លឹកគ្រៃបុកចូលកូរឲ្យសព្វ បន្ទាប់មកបន្ថែមប្រហុក ដែលបានចិញ្ច្រាំចូលកូរឲ្យរលាយចូលគ្នារួចបន្ថែមអំបិល, ស្ករ, ប៊ីចេងចូលកូរឲ្យសព្វជាការស្រេច។

Comments

Popular posts from this blog

វិធីផ្សំថ្នាំពុលពីធម្មជាតិមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់កំចាត់សត្វល្អិត និងដង្កូវបំផ្លាញដំណាំក្រូច

បច្ចេកទេសការដាំឪឡឹក

សាច់គោផុសស្លឹកខ្ទឹម